AKTUÁLIS HÍREINK

ingatlanpiac helyzetéről
Hogyan tárgyaljon lakásvásárlásnál?

Hogyan tárgyaljon lakásvásárlásnál?

2009. Augusztus 30.

Minél kevesebb pénzből minél jobb adottságú és elhelyezkedésű lakást venni - racionálisan gondolkodva ez minden ingatlanvásárló alapelve, amikor belekezd új otthonának megkeresése. A végső ár eléréséig azonban számos akadályon kell átverekednie magát a reménybeli új tulajdonosnak, az alkutól kezdve egészen az utolsó pillanatban felbukkanó visszautasíthatatla ajánlatokig. Hogyan lehet időt és pénzt spórolni?

Tovább
Európából eltűntek az amerikai ingatlanvásárlók

Európából eltűntek az amerikai ingatlanvásárlók

2009. Augusztus 31.

Az elmúlt két év egyik legjelentősebb változása az európai kereskedelmi ingatlanpiacon, hogy a válság miatt eltűntek a korábban nagyon aktív amerikai vevők - derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) elemzéséből.

Tovább
Nagy budai panelkörkép: a legdrágábbtól a legolcsóbbig

Nagy budai panelkörkép: a legdrágábbtól a legolcsóbbig

2009. Augusztus 31.

A panellakás sokáig az alacsonyabb keresetűek és a fiatalok első lakáshoz való jutásának lehetőségét jelentette. Mára ez megváltozott, mivel egyre többen kezdtek el figyelni a havi kiadásokra is. Egy panellakás rezsiköltsége pedig duplája is lehet egy téglalakásénak. \"A panel viszont megfizethető\", hallani nap mint nap, de ingatlan-statisztikánk erre rácáfol: a panelok átlagos négyzetméterára a fővárosban 201 ezer forint. Budán főként a III., XI., XXII. kerületben találkozhatunk a régi korok építési „emlékeivel”, vagyis a házgyári lakások sokaságával. Mind a legdrágább, mind pedig a legolcsóbb házgyári lakást a III. kerületben találtuk.

Tovább
Sokkoló adatok: tízezer milliárd dolláros veszteség

Sokkoló adatok: tízezer milliárd dolláros veszteség

2009. Augusztus 31.

Az ingatlanpiac bukott legtöbbet a gazdasági válsággal, a Fed viszont még nyert is rajta.

Tovább
Mire figyelnek egyre többen?

Mire figyelnek egyre többen?

2009. Szeptember 01.

Növekszik a fenntarthatóság szerepe a világ ingatlanpiacain. Legalábbis az RICS / CPE által készített második negyedéves kutatásában résztvevők 40 százaléka osztotta ezt a véleményt. Ugyanakkor a fenntarthatóság megítélése országonként jelentős eltérések mutat, a leginkább Németországban értékelik fontosnak a szereplők.

Tovább
Pénz nélkül segíteni?

Pénz nélkül segíteni?

2009. Szeptember 01.

Sok önkormányzat nem tud élni elővásárlási jogával, mert nincs pénze arra, hogy megvegye azoknak az ingatlanjait, akik nem tudják fizetni lakáshitelük törlesztő részleteit - erről önkormányzati vezetők számoltak be Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyéből is.

Tovább
Generali: 2009-ben az ingatlanszektor lehet a nyerő

Generali: 2009-ben az ingatlanszektor lehet a nyerő

2009. Szeptember 01.

A Generali Alapkezelő szerint az infrastrukturális szektor és az ingatlanfejlesztők felülteljesítők lehetnek 2009-ben a globális részvénypiacokon.

Tovább
USA: élénkül a kereslet az ingatlanpiacon

USA: élénkül a kereslet az ingatlanpiacon

2009. Szeptember 01.

Júliusban a vártnál gyorsabban, 3.2 százalékkal emelkedett a függőben levő lakásértékesítések száma az USA-ban - derül ki a National Asociation of Realtors friss jelentéséből. A függőben levő lakásértékesítések száma február óta folyamatosan emelkedik, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy az ingatlanpiaci válság nem mélyül tovább.

Tovább

Ingatlan Hírek - Ingatlan magazin

Generali: 2009-ben az ingatlanszektor lehet a nyerő


A Generali Alapkezelő szerint az infrastrukturális szektor és az ingatlanfejlesztők felülteljesítők lehetnek 2009-ben a globális részvénypiacokon.


A Generali Alapkezelő szerint az infrastrukturális szektor és az ingatlanfejlesztők felülteljesítők lehetnek 2009-ben a globális részvénypiacokon. Pillár Zsolt, az alapkezelő befektetési igazgatója elemzésében kiemeli: az infrastrukturális cégeket a kormányzati gazdaságélénkítő csomagok közvetetten vagy közvetlenül segítik, így cash flow termelő képességük hosszú távon biztosított.
Az ingatlanszektorral kapcsolatban az MTI-Eco által idézett elemző úgy vélekedik: bár nagyon lassan áll talpra, a reprezentánsai rendkívül alulértékeltek, és az egyes cégek részvényeinek likviditása is olyannyira alacsony, hogy amint erősödik a befektetők kockázatvállalási hajlandósága, s megmozdulnak ebben a szektorban is, akkor ennek majd erős árfolyamfelhajtó erőt kell jelentenie.
Az elemzés megemlíti, hogy az egyebek közt osztrák, cseh, orosz és izraeli, összesen több mint negyven, ingatlanszektorban működő cég teljesítményét leképező UniCredit Real Estate Index 2007 júniusa és ez év márciusa között 92 százalékot esett, az elmúlt közel fél évben azonban 118 százalékot emelkedett a mutató.
Az összkép enyhe javulását támasztja alá a Cushman & Wakefield (CW) budapesti irodájának ügyvezetője, Charles Taylor is. Mint mondta: „A piaci mutatók alapján a kilátások jobbak, mint az év elején. Bár még mindig érzékelhető eltérés a vevők igényei és a számukra elérhető kínálat között, a történelmi magasságban lévő hozamok egyre több befektetőt csábítanak vissza a piacra.”
Az elsődleges hozamok átlaga Európában 7,52, míg a nyugati államokban (kivéve Nagy-Britanniát) átlagosan 6,65 százalék. A szigetországban a hozamok mértéke 6,97, Közép-Európában 8,63, a keleti régióban pedig 12,86 százalékos.
A hozamkülönbség a nyugat- és a kelet-európai régiók között 621 bázispontra emelkedett a tavaly ilyenkor mért 423-hoz képest. Az eltérések ellenére a befektetési aktivitás mérsékelt a kelet-európai piacon. A befektetők továbbra is a fő nyugati régióra összpontosítanak, hiszen az árkorrekciók miatt a kereslet Nagy-Britanniában és a hasonló területeken a legnagyobb. Ugyanakkor nem beszélhetünk általános trendről, mert például Spanyolországban és az északi piacokon mindez nem tapasztalható, bár itt a hozamok az átlagosnál nagyobb mértékben változtak – és ez a kamatok növekedését is előidézte –, az üzletkötések elmaradnak, mert a beruházók az árak stabilizálódására várnak.
„A kereslet megugrott az év elejéhez képest. Az első negyedben jó néhány piac kizárólag a hazai befektetőkre támaszkodott, de az elmúlt három hónapban az intézmények és magánbefektetők részéről egyaránt növekvő nemzetközi érdeklődést lehetett tapasztalni. A legtöbb német nyílt végű alap újra nyitott, valamint néhány opportunista alap/befektető is készen áll arra, hogy kétéves kényszerpálya után visszatérjen a piacra, persze megfelelő előkészítés után” – fűzte hozzá Michael Rhydderch, a CW európai befektetési csoportjának vezetője.
A növekvő aktivitás igazi nyertese az irodapiac, amely az első negyedévhez képest 30 százalékos bővülést produkált a stagnáló kiskereskedelmi és a 26 százalékos visszaesést mutató ipari ingatlanok piacához képest. A második negyedévben az összes piaci tevékenység 32,5 százalékát a külföldi befektetések adták, ez a 2008-as 43 százaléknál alacsonyabb ugyan, de az év első három hónapjához képest jó eredménynek mondható (28,7 százalék).

Forrás: http://www.vg.hu


Vissza a hírekhez


rss Adatvédelmi nyilatkozatOldaltérkép hasznaltingatlan.com